KRANIO-SAKRAL-TERAPI

Hvad er kraniosakralterapi (KST)

KST – er en behandlingsform til at korrigere problemer, som påvirker det vigtige kranio-sakralsystem. Dette består af knoglerne i kraniet, ansigtet, korsbenet og membranerne, som holder hjernen på plads. Cirka 25-35 % af de personer, som har fysiske, følelsesmæssige  eller indlæringsproblemer, kan få afhjulpet disse problemer ved at få genoprettet en normal funktion i kraniosakral-systemet. KST frigør eventuelle spændinger i leddene mellem knoglerne, afspænder de stærke membraner, der holder hjernen på plads, samt forbedrer cirkulationen af både hjernevæsken og blodet.

 

KST giver en dyb vedvarende afspænding i nakken og på ryggen, smerter mildnes eller forsvinder. Du får en bedre kropsholdning.

 

Hvordan foregår det?

Du ligger påklædt på briksen og nyder behandlingen. På specielle steder på hovedet, i nakken, på ryggen og korsbenet anvender jeg et meget let tryk – ca. 5 gram. Du oplever en dyb form for afspænding. 

 

Hvem kan have gavn af KST

Hvis du har:

 • Kroniske eller ”uløselige” smerter og spændinger i bl.a. nakke, skuldre og ryg

 • Hovedpine og migræne

 • Piskesmæld

 • Kæbespændinger/problemer med bidfunktionen

 • Ubalance i hormonsystemet

 • Stress

 • Fordøjelsesproblemer

 • Bihulebetændelse

 • Svimmelhed

 • Koncentrationsbesvær

 

Eller dit barn har:

 • Spædbarnskolik

 

Gennem kraniosakral-behandlingen styrkes KS-systemet til selv at arbejde med kroppen. – Hjælp til selvhjælp!


S. O. T. (Sacro-Occipital-technique)

Sacro-Occipital-technique er en teknik jeg ofte bruger som en del af en KST-behandling.

En teknik udviklet af den amerikanske osteopat, kiroparktor, ingeniør, Major de Jeosiette, omkring 1920.

 

Han opdagede, at mange lidelser har deres udspring i strukturelle problemer i muskel/skelet-systemet, og S. O. T. består af en række sammenhængende teknikker, som netop sigter på at rebalancere især bækken og rygsøjle. Han påviste, hvordan f.eks. en skade i foden mange år senere kan give sig udslag i hovedpine, smerter ud i armene og kæbeproblemer.


I S. O. T. ser vi ikke på det enkelte problem isoleret, men betragter det som et udtryk for ubalance, som er til stede i hele kroppen. Derfor består behandlingen i at få hele kroppen ind på plads igen – ”tilbage til sig selv”!

 

Hvem kan have gavn af S. O. T.?

S. O. T. er særlig velegnet ved kroniske lænde-, ryg-, skulder- og nakke-problemer.

 

Hvordan foregår en S. O. T.-behandling?

En behandling er nænsom og præcis.

Jeg benytter 2 kiler, som bruges til at understøtte bækkenets egen balancering. Bækkenet hviler på disse kiler, som placeres på bestemte måder. Endvidere arbejdes der med ligamenter og musker i kroppen. Her benytter jeg mig af både kranio-sacral-terapi og massage.

Copyright © All Rights Reserved